Medewerkers die burnout raken, zijn meestal gemotiveerde hardwerkende mensen, mensen die een bedrijf liever niet wil missen. Langdurig ziekteverzuim en onnodig leed voor zowel de werknemers als het bedrijf moet dus voorkomen worden. Daarbij kunnen bedrijven flinke kosten besparen, als zij de symptomen van aankomende burnout tijdig herkennen en weten hoe doelmatig en doelgericht te handelen. Goede informatie over het herkennen van een burnout, voorkoming ervan en juiste begeleiding bij een burnout zijn dus erg belangrijk.

Burnout: preventie en begeleiding

Onbewuste drijfveren en processen, je subjectieve belevingswereld en je persoonlijkheidsstructuur maken je uniek. Onze aanpak gaat vooral uit van deze uniciteit en is gericht op duurzaam herstel ter voorkoming van langdurig uitvallen. Na een intakegesprek en een assessment stellen we een persoonlijk begeleidingsplan met je op.

Het begeleidingsplan is gericht op: Door deze maatregelen (her)vind je een gezonde fysieke, mentale en emotionele balans tussen werk en privé. Er is duurzaam herstel en er is geen terugvalrisico meer.

Groepsbegeleiding en training

Naast individuele coaching werken wij met groepsbegeleiding. Groepstraining achten we in veel gevallen noodzakelijk voor de sociale steun, (h)erkenning, spiegelen en reflectie van eigen (onbewust) gedrag, houding en mechanismen. Tijdens de groepstraining wordt gewerkt aan inzicht in het ontstaan van de burnoutsituatie, welke persoonlijkheidskenmerken er meespelen, en doet elke deelnemer praktisch zelfonderzoek.
De ervaring leert ons dat groepstraining ondersteunend en verhelderend werkt naast de individuele coaching.

Geïnteresseerd? Ga voor meer informatie naar aanpak coaching of neem contact op.