Persoonlijke en competentiegerichte coaching richt zich op zelfkennis en zelfontplooiing in relatie tot het uitvoeren van je functie.
Kennis van jezelf maakt dat je steviger bent en weer bewust van je kwaliteiten en valkuilen. Je krijgt meer grip op je gedrag en handelen. Het geeft keuzemogelijkheden en vrijheid en maakt dat je beter functioneert.

Gericht op je werksituatie wordt gewerkt aan de probleembeleving in je functioneren. Je ontdekt onderliggende oorzaken en achtergronden van vraagstukken zoals onbewuste drijfveren en processen, persoonlijke projecties, vermogen en onvermogen respectievelijk competenties en valkuilen. Je krijgt zicht op onbewust of ongewenst gedrag.

Wij ontmoeten je in je vragen en ontwikkelingsbehoefte met een op maat gesneden persoonlijke benadering. Daarbij kies je de coach die bij je past. Pas wanneer beiden besluiten verder te willen gaan wordt het coachingstraject gestart. Naast een gesprek aan het begin met je leidinggevenden maakt ook een evaluatiegesprek aan het einde onderdeel uit van de coaching.

Belangrijk onderdeel van de coaching is een meting van competenties: authentieke kwaliteiten, ontwikkelpunten en valkuilen.

Geïnteresseerd? Lees verder bij aanpak coaching of neem contact op.