"Soms is het eenzaam aan de top. Maar ik zou het niet willen missen."

Hoe blijf ik in conditie om aan de top te blijven. Daar gaat het in essentie om bij executive coaching. Als directeur eigenaar, algemeen directeur, afdelingshoofd heeft u te maken met veel en verschillende uitdagingen en vraagstukken: In de executive coaching nemen we uw organisatie, de bedrijfsvoering, uw leiderschap en uzelf als uitgangspunt.
Het doel is u te helpen bij de invulling van uw rol in het leiden en besturen van uw organisatie of afdeling. Dit doen we door kritische vragen te stellen, spiegels voor te houden, ideeën aan te dragen en verrassende invalshoeken voor te stellen. Zowel vanuit een bedrijfsmatig als een persoonlijk perspectief. U verbreedt uw horizon en leert verrassende mogelijkheden of oplossingen te zien.

Naast coaching op de bestuurlijke vraagstukken besteden we ook aandacht aan het inzichtelijk krijgen van leiderschap en managementkwaliteiten, ontwikkelpunten en gedragseigenschappen waarop weerstand zit. Hiertoe gebruiken we een competentiegerichte meting. Tijdens de gesprekken komen naast uw eigen gedrag, kwaliteiten en valkuilen ook de probleembeleving en aansturing aan bod. We werken met praktijksituaties, praktische oplossingen en tips. Hierdoor ontstaat creativiteit en vernieuwende oplossingsrichtingen en nieuwe energie.

De executive coach is vakkundig en ervaren op het gebied van ondernemen, management, leiderschap en bedrijfsvoering. Uw coach heeft ruime ervaring als (interim)manager, organisatieadviseur, trainer, coach. Het is een professionele gesprekspartner die u helpt uw krachten en energie te focussen, uw gedachten te ordenen en die u tot verfrissende ideeën en nieuwe invalshoeken laat komen.