Organisatieonderzoek en cultuuranalyse: Meten is weten

Om duidelijk te krijgen waardoor de organisatie, afdelingen maar ook teams, niet altijd soepel functioneert, werken wij met een zelfontwikkeld uniek meetinstrumentarium. Samen met een onderzoek naar de prestaties en de besturing geeft dit in een korte tijd inzicht in de prestatie van de organisatie en in de onderliggende oorzaken.

Doordat we de beleving van de medewerkers meten, weten we de bevorderende en belemmerende elementen voor verandering. Door het individueel meten van competenties weten we de kwaliteiten, ontwikkelpunten en valkuilen van de leiders en leidinggevenden. Door het combineren van deze informatie kunnen we een adequate veranderstrategie voorstellen die tot effectieve en meetbare resultaten leidt.

Het is een op maat gesneden aanpak met korte workshops waarin leidinggevenden meetbare resultaten vastleggen en leren uitvoeren. Deze resultaten zijn gericht op de inrichting van de organisatie en van invloed op de aansturing en de beleving door managementteams. Ze hebben duurzaam invloed op houding en gedrag van leidinggevenden en medewerkers.

Wilt u meer weten? We geven u graag meer toelichting geven op onze aanpak: contact