Teams functioneren in de context van hun organisatie, de opdracht en de aansturing door hun leider. De meeste leiders van teams hebben de neiging om het team zo in te richten en te sturen, dat de eigen voorkeuren en gewoontes hierin terug te vinden zijn. De leider spiegelt zichzelf als het ware in de sturing en vormgeving van het team en van daaruit in de aansturing van zijn organisaties. Het gevolg kan zijn dat het creatie- en samenwerkingproces van het team of van individuele leden gefrustreerd kan worden.

Een goed team heeft daarom een leider nodig die voldoende ruimte, vrijheid en veiligheid geeft aan het creatie- en samenwerkingsproces van het team en de individuele leden. De leider heeft daarvoor inzicht en reflectief vermogen nodig op zijn eigen persoonlijke inzet van kwaliteiten, valkuilen, houding en gedrag.

Leidinggevenden die gezamenlijk een managementteam vormen, hebben een dilemma. Er is sprake van een dubbele loyaliteit. Enerzijds hebben zij te maken met hun leidinggevende en anderzijds is er de eigen zienswijze op het inrichten en sturen van de eigen afdeling.

Om dit vraagstuk het hoofd te bieden heeft amt een workshop teamontwikkeling. Ook bieden wij trainingen en coaching aan voor leidinggevenden.