Ster zijn kan alleen door de stabiliteit die anderen in het team creëren.

In een team heb je sterren, waterdragers en mensen die nooit falen. Er is respect voor elkaars kwaliteiten en toegevoegde waarden.

Wat gaat er mis als het team er morgen niet meer is?

Het is waarschijnlijk een vraag die u zich nog niet hebt gesteld. Als u zich deze vraag wel gesteld hebt, dan is de kans groot dat u opluchting voelt als u zegt: niets. En eerlijk gezegd, als er in uw team geen gemeenschappelijk besef is van de taak en het bestaansrecht van uw team is verdwenen, stop er dan mee. Het is zonde van de energie en het geld.

Een succesvol team heeft een gemeenschappelijk besef van haar recht van bestaan en de daarbij behorende taken en rollen. De deelnemers kennen elkaars krachten, kwaliteiten en kwetsbaarheden. Ze respecteren de onderlinge verschillen en komen juist door deze verschillen tot betere prestaties. Elk individu draagt als het ware bij aan het team en compenseert en vult aan in het belang van het teamresultaat. De teamleden accepteren, dat niet iedereen hetzelfde is, dat er fouten gemaakt mogen worden, dat er mensen nodig zijn die voorwaarden scheppen zodat anderen in het team iets naar buiten toe afmaken. Zo'n team heeft een duidelijke richting, heeft doelen en gedeelde waarden die leiden tot een heldere werkwijze.